Вітаємо у Залі Слави!


Ви розв’язали всі завдання квесту.

Отримайте бонус – ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ВОДУ

Цікаві факти про воду
 1.     За підрахунками вчених інституту Вернадського, сумісно з вченими з Німеччини та Франції вік води на Землі понад 2.7 мільярди років.
2.     Вода у нашій склянці могла впасти з неба всього декілька днів тому, але вона була свідком динозаврів та зародження життя.
3.     На Землі міститься понад 325 мільйонів кубічних миль, або 523 кубічних кілометри води.
4.     Понад 70% поверхні Землі покрито водою, але придатною для пиття є не більше 2%.
5.     Людський організм на 60-70% складається з води, а дитячий на 80%. П'ятимісячний ембріон складається з води на 94%.
6.     Як не дивно, але наш мозок це також на 90-95% вода. Як правило він відчує зневоднення в першу чергу, симптомами є головний біль і розумове виснаження.
7.     Вода допомагає понизити можливість серцевого нападу. Після проведення чергових досліджень вчені зробили висновок, що люди, які вживають близько 6 склянок води щодня, менше перебувають під ризиком серцевого удару на відміну від тих людей, які випивають всього 2 склянки.
8.     Людина за своє життя випиває в середньому 35 тонн води.
9.     Одним з найбільш водянистих продуктів є кавун, він складається на 93% з води. Як не дивно, такий на перший погляд, сухий фрукт як  банан на понад 75% також складається з води.
10.                       Вода у великій кількості може і нашкодити, якщо за короткий час випити велику кількість води то вона може спричинити водний дисбаланс у мозку.
11.                       Голод і спрага — дуже схожі сигнали для мозку. Дуже часто коли ми відчуємо голод насправді організму потрібна вода.
12.                       При використанні водопровідної води, протягом життя, через організм проходить 80-100 кілограмі хімічних забрудників.
13.                        За даними ВООЗ, через неякісну воду кожні вісім секунд у світі помирає людина.
14.                       Не рекомендовано кип'ятити воду двічі оскільки у воді виділяється діоксин — отрута яка провокує рак.

Коментарі